En ny kompis

Detta inlägg är i samarbete med Husqvarna Viking

Det har flyttat in en ny maskin i mitt syrum! Husqvarna viking jade 20 är dess namn. För mig som hittills sytt på en väldigt gammal och enkel maskin, var det en utmaning att lära känna en modern maskin med lite mer finesser. Det gick lite svajigt till en början men jag tror att vi kommer bli bra kompisar, jag och Jade.

Jag tänkte som så att det är vällan lika bra att gå ut hårt och prova allt på en gång. Applikationer, knapphål, dekorsömmar och raksömmar i massor.

I ett försök att få nya byxor att överleva mer än tre dagar på dagis så provade jag att förstärka knäna med hjälp av stjärnapplikationer i velour. Om inte detta funkar så är plan B att förstärka knäna med bävernylon istället!

Byxans mönster heter Titus, tröjan heter Edi (med ändringar). Båda har jag köpt från Makerist.de.

Tröjans tyg kommer från Trådsnella, smalspårig Manchester från Ohlssons tyger.

Annonser

9 tankar om “En ny kompis

 1. Imponerande att du orkar sätta så mycket energi på detaljer på småbarnskläder som har en så begränsad livslängd! Att byta tråd för varje område på en applikation t ex!

  • Jo, det kan nog tyckas onödigt men det ju att sy detaljerna som är det roliga med sömnaden. Att bara sy en tröja rakt upp och ner tycker jag är dötrist!!

 2. Vilka fantastiska alster du gör! Jag blir både helt hänförd och trött på samma gång när jag ser vilken tid du lagt ned. Fortsätt sy! Kram från en sytokig trött 4barnsmamma

 3. du är så otroligt duktig. Vilket estetiskt sinne du har, allt är så smakfullt. undrar om jag får ställa några frågor till dig?
  vad använder du för tyg till applikationerna?
  Alla små detaljer som ser ut som skinn var köper du dem?
  Vad för symaskiner har du när du syr? (ny symaskin ser jag, men använder du någon cover) . Mvh Annika

  • Hej Annika och tack ❤️ Till mina applikationer använder jag bomullsjersey eller velour. College och viscostrikå har en tendens att fransa sig en aning och det gillar jag inte.
   De skinnliknande detaljerna är gjorda av tvättbart papper. Även kallat veganskt läder. Finns att köpa lite här och där. Jag har köpt från Tyskland men jag tror att bl.a. stoff o stil har.
   Jag har även en overlock och en cover som jag fållar och kantbandar med.
   Kram Carina

 4. Vad kul med nån annan som upptäckt makerist.de, jag är dock väldigt ny med att komma igång och sy igen och väldigt ny på barnkläder. Hittade din blogg via länk som delades angående applikationer

  • Hej Maja! Vad roligt att du hittat hit 🙂 Sömnad är en så rolig hobby och på Makerist finns massor av fina mönster till rimligt pris. Mina mönster ritar jag på tunn byggplast, finns att köpa på bl.a. byggvaruhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s