Fillingar

Mitt bästa tips när det gäller att använda upp de där retliga bitarna tyg som är för små för att göra typ en barntröja av och för stora för att kasta, är att sy kalsonger och trosor. I Kristin Thorsnes bok Heilt spesiell finns dessutom mönster på både herr- och pojkkalsong samt flicktrosa som är toppenbra! Både sambon och åttaåriga dottern påstår sig gilla de hemmasydda fillingarna. 

Har du något annat fiffigt tips på vad jag kan göra med de där små tygbitarna? Jag hatar nämligen att få tygbitar över!

   
    
    
   

Annonser

4 thoughts on “Fillingar

  1. Har just börjat sy trosor – men åt mig själv så de minsta stuvarna går inte att använda 😉 Annars är olika sorts halsskydd/fuskpolon/dregelscarfar/haklappar bra att sy av småbitar!

    • Haha! Nä, det går åt mer tyg än man kan tro för att täcka en stjärt! Tack för tipsen. Dregglisar kan vi nog komma att få användning för här hemma!

  2. Riktigt små bitar kan man använda till lapptäcke, hårband eller hårsnodd. Lite större till ärmar till bebiskläder eller prematurkläder om man vill donera. Man kan även göra fina applikationer på andra kläder eller ärm/knälappar eller en fint gosedjur med olika tyger på öron, armar, kropp, svans och ben. Du gör mycket fina saker. Väldigt inspirerande!

  3. Som Helena skriver kan man ju sy ihop småbitar till ett lapptäcke – eller till vad som helst egentligen. Syr man ihop småbitarna till ett helt tygstycke så kan det ju bli en tröja, ett par byxor eller vad som. (Lite får man förstås ta hänsyn till trådriktning och åt vilket håll tyget ev. stretchar:-))
    Småspill funkar även fint som pysselmaterial åt barnen. Det kan t.ex. limmas på som kläder åt figurer gjorda av tomma toapappersrullar, kottar eller vad man nu vill. Hemma eller på förskolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s