Tankar om sprund

Jag har provat att göra tröjan med 3/4 dels raglanärm ur allt om handarbete 2/2015. Den var väldans fyrkantig i modellen så jag sydde in den några cm i sidorna för att inte se allt för oformlig ut. Den blev väl inte jätterolig men helt ok. Har redan blivit använd en del faktiskt.  

 Av samma tygbit sydde jag även en t-shirt till lillfisen som blev desto mer lyckad. Av någon märklig anledning så bröt jag heller inte ihop när färgen på knapparna lossnade när jag tryckte fast dem. Jag var väl förmodligen hög av glädjeångorna av det högst lyckade sprundet!

 Apropå sprund så undrar jag hur sjutton de kan sälja så billiga tröjor med sprund i butikerna?! Jag förstår ju att det är barn som syr för typ ingenting alls i lön men ändå. För mig så tar det säkert snudd på en timme bara att krångla ihop ett vettigt sprund. Mäta, pressa, nåla, sy lite, mäta, pressa igen, sprätta för det blev snett, ta en chokladbit, mäta, nåla, pressa, sy… Ja, ni fattar. Eller är det kanske jag som är extremt långsam bara. Skulle jag sy och sälja en tröja med sprund så skulle den bli dyr i alla fall, så kan vi säga. Sen så måste man ju göra en byxa också till varje sydd tröja och det blev såklart Ottobres relaxed fit. Äälskar ju det mönstret 🙂   

    

 

Annonser

4 thoughts on “Tankar om sprund

  1. Två flugor i en smäll 🙂 Så vackert grårandigt tyg, var hittar man det? En fin dag till dig! //Linda

    • Tyget har jag köpt på tygfabriken i karlstad med det kommer från Ernst trikå som bl.a. Ohlssons har i sitt sortiment. Såg inte just de gråa ränderna där senast dock.
      En härlig kväll och helg till dig med/ Carina

  2. Tack för svar. Du syr så fina alster,och är en ständig inspirationskälla. Visst är det kul med sytid, när man väl får till den 🙂

  3. Pingback: Nopprigt | simolibo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s